Fitness otthoni edzés061

Hogyan tanítsd meg a kutyádat, hogy veled fusson

Hogyan tanítsd meg arra a kutyádat, hogy a szabadban együtt fussatok

A probléma az, hogy nem minden kutya áll készen a futásra. Bármilyen energikusnak is tűnnek otthon, ha a kutyád nincs futóformában, előfordulhat, hogy a végén hazasétáltatod.

Próbálja ki, hogy kutyafelszerelés nélkül szabadon fusson Ön mellet, ha ez nem megy szüksége lesz kutya nyakörvre és pórázra vagy kutyahámra a futáshoz.

Alapvető képzési tippek kutyusodhoz

Mielőtt futni kezdesz a kutyáddal, győződj meg róla, hogy egészséges és készen áll a mozgásra. A túl idős vagy túl fiatal kutyák nem biztos, hogy képesek lesznek kezelni a futóprogramot. Valójában a 18 hónaposnál fiatalabb kutyáknak maradniuk kell a sétánál. A kölyökkutyák csontjai 18 hónapos korukig még fejlődnek, és a futás hatással lehet a csontok fejlődésére az optimális hosszú távú testi épség érdekében. A fiatalabb kutyával való sétáltatás segít egy erős alapot építeni a jövőbeli futóprogramhoz.

A 18 hónapos vagy annál idősebb kutyák esetében ugyanúgy kezdje, ahogyan Ön is tenné. Ha kutyája még új a futásban, ne induljon el 5 mérföldes futásra. Kezdje lassan, és építse fel a kilométereket együtt. A legjobb megközelítés az idővel való következetesség.

Milyen messzire kell futni

Kezdje 10 perces futással, majd minden héten adjon hozzá 10 percet, amíg el nem éri a kívánt időt vagy távolságot. A fokozatos felépítés lehetővé teszi, hogy az izmok és a kötőszövetek sérülés nélkül alkalmazkodjanak és növekedjenek a tevékenységhez.

Idővel a kutyája is alkalmazkodni fog a tempójához. Ez kezdetben frusztráló lehet. Sok kutya sokkal gyorsabban akar menni, mint amire Ön képes, és Ön azon kapja magát, hogy megpróbál a pórázba kapaszkodni. Más kutyák lemaradhatnak, és zavartnak tűnnek, ami sok kutyatulajdonost arra késztet, hogy azt higgye, kutyája nem szeret futni.

Mindkét esetben a kutya egyszerűen nem tudja, mit kellene tennie. Meg kell tanítanod neki, hogyan kell futni. Egy kis türelemmel és idővel mindketten jó tempóban futhattok majd egymás mellett.

Tippek a póráz kiképzéséhez

Azok a kutyák, amelyek már szépen sétálnak pórázon, könnyedén átállnak a futásra. Egy olyan kutya, amelyik húzza a pórázt, kihívást jelenthet.

Az első teendő a póráz lerövidítése. Ha 6 láb hosszú pórázod van, és hagyod, hogy a kutyád megszokja, hogy előtted sétáljon, akkor továbbra is húzni fog. Ehelyett tartsa a pórázt elég rövidre ahhoz, hogy a kutyája Ön mellett legyen, legfeljebb 2-3 lábnyira.

5 vagy 10 kilométeres edzésterv

Számos 5K és 10K futóterv létezik, amelyek segítenek a táv és a tempó kialakításában. Kipróbálhatod valamelyiket, vagy kezdhetsz valami még könnyebbel.

Kezdetnek számold ki az átlagos mérföldes idődet. Használj egy helyi pályát, vagy jelöld meg a távot az autódban, majd mérd le a kilométeres futásodat egy kényelmes tempóban.

Ha megvan a kényelmes tempód, vedd ezt az időt, és szorozd meg a mérföldekkel, hogy megkapd az 5 km-es (3,1 mérföld) vagy 10 km-es (6,2 mérföld) futásod idejét. Példa: 11 perces mérföld x 3,1 mérföld = 34,1 perc.

Kezdjen el futni a kutyájával 10 percet minden második napon egy héten keresztül. Majd a következő héten adjon hozzá további 10 percet a futás idejéhez. Folytassa az edzést minden második nap. A harmadik héten adjon hozzá még 10 percet. A negyedik héten adjon hozzá még egyet. Folytassa ezt a folyamatot, amíg el nem éri a tervezett időt. Ha elérte a tervezett időt, folytassa a futást a kutyájával.

Időbe és türelembe fog telni, hogy a kutyusodat felkészítsd, de egy kis útmutatással és gyakorlással az egyik legjobb futótársad lesz, akit csak remélhetsz. Ehhez megfelelő termékek kellenek, melyeket a webshopunkban is megvásárolhatnak.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart